23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:52
No menu items!

„Scrisoarea a III-a”…de Diana Șoșoacă

spot_img

Senatorul Diana Șoșoacă a făcut din nou spectacol, miercuri, de această dată de la tribuna Parlamentului, în ședința de plen în care a fost prezentat PNRR de către Guvernul Cîțu. După un scurt discurs în care a acuzat Guvernul de interese obscure de afaceri, Șoșoacă a început să recite din „Scrisoarea a III-a” de Mihai Eminescu până când timpul care-i fusese alocat a expirat, iar președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care a condus ședința, i-a tăiat microfonul. 

„Stăm şi asistăm la cel mai mare circ pe care l-am văzut vreodată. Vorbim despre ceva care nu există, un act iluzoriu. Suntem împrumutaţi pe 500 de generaţii şi domnul Cîțu mai vrea să ne mai împrumute pentru încă 500 de generaţii. Vreţi bani la buget, domnule Cîțu? Impozitaţi profitul multinaţionalelor, cifra de afaceri. Impozitaţi 2% din cifra de afaceri, că suntem stat condus de multinaţionale.

Distrugeţi CFR Marfă pentru că aveţi operatori privaţi unde aveţi interese proprii. Mă ocup de CFR Marfă şi ce am văzut acolo sunt numai dosare penale. Vreţi bani? Impozitaţi cu 66% toţi banii care pleacă către off-shoruri. E nasol, nu? Aveţi firme către off-shoruri toţi”, a spus Diana Șoșoacă.

Ea a început apoi să recite din „Scrisoarea a III-a” a lui Mihai Eminescu.

„Timpul dumneavoastră a expirat”, i-a spus, la un moment dat, Ludovic Orban Dianei Șoșoacă. Aceasta a refuzat, însă, să-şi încheie momentul liric. „Lăsați domnule Orban, că dvs. nici măcar un minut nu rezistați”, a fost replica Dianei Șoșoacă.

În cele din urmă, Ludovic Orban i-a tăiat microfonul: „Vă mulţumim, doamna senator!”.