0.4 C
București
sâmbătă, 28 ianuarie 2023 - 8:49
No menu items!

Scorul PNL depinde și de Guvern, le spune Orban celor care îl votează: „Atunci pa, nu mai putem schimba”

spot_img

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a cere delegaţilor la Congresul partidului să analizeze, atunci când votează, dacă Guvernul are performanţă şi dacă este bine perceput de opinia publică.

„Pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, afirmă liderul liberal.

Orban le-a explicat colegilor de la Satu Mare cifrele sondajelor din ultimele săptămâni, de când au apărut dezvăluiriile deste premierul Florin Cîțu.

„La ora actuală, pe analizele sociologice, publicul din România care este naţionalist, nu neapărat într-un sens negativ, naţionalist, patriot, conservator, tradiţionalist creştin este de aproape 70% din populaţie. Eu nu pot să las aceşti 70% din populaţie pentru PSD şi pentru AUR şi să mă cantonez într-o doctrină liberală foarte restrânsă, chiar cu uşoare tendinţe progresiste, şi să mă bat pe o nişă electorală de 15-17% cu partenerul meu de la guvernare. Noi strategic trebuie să gândim măsuri pentru acest public, trebuie să gândim mesajul public care să fie dedicat oamenilor care gândesc astfel. Noi nu avem voie, pentru că altfel viitorul nostru în 2024 nu va fi deloc roz”, a afirmat Ludovic Orban, în discursul ţinut, sâmbătă, la prezentarea moţiunii „Forţa dreptei” în Comitetul Director Judeţean al PNL Satu Mare. 

Liderul PNL a făcut referire şi la coalția de guvernare, pe care a catalogat-o ca fiind „foarte complicată”, iar scorul electoral al PNL depinde de performanţa guvernamentală.
 
„Dacă Guvernul nu are rezultate, nu are o percepţie bună, dacă oamenii consideră că România nu e într-o direcţie bună sub guvernarea noastră, partidul va avea de suferit. Performanţa la guvernare este fundamentală. Când veţi alege în 25 septembrie să vă puneţi şi această întrebare, pe lângă întrebarea cine e mai bun dintre candidaţi. Dar trebuie să vă puneţi şi întrebarea asta: este sau nu este performant acest guvern, este sau nu este bine perceput de populaţie acest guvern, pentru că dacă nu este bine perceput de populaţie şi noi alegem premierul preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci pa, nu mai putem schimba dacă lucrurile nu merg bine. Că el e preşedinte cine… se schimbă singur din funcţia de prim ministru? Hai să fim cinstiţi!”, a mai afirmat Ludovic Orban.
 
„Dacă această coaliţie de guvernare nu rezistă, nu văd cum vom putea guverna România nu opt ani de zile cum zic unii, măcar ăştia patru ani”, a concluzionat Orban.