16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:26
No menu items!

Școala online, aproape imposibil de evitat. Când preconizează Cîmpeanu că s-ar putea închide școlile

spot_img

Deși ineficientă, cum au constat inclusiv autoritățile, școala online ar putea reveni curând în România. Ministrul Cîmpeanu crede că elevii s-ar putea întoarce în fața calculatoarelor de acasă în primele săptămâni din octombrie. Asta, dacă numărul infectărilor se va menține la fel de ridicat sau mai rău, va crește. În prezent, elevii din 13 localități au revenit deja la cursurile online.

În total, 13 localități din România au înregistrat la sfârșitul acestei săptămâni o incidență a cazurilor Covid de peste 6 la mia de locuitori, altele stau prost la infrastructură, ceea ce nu a permis desfășurarea cursurilor în format fizic. În consecință, elevii s-au întors de azi, la școala online. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu crede că această decizie se va lua și la nivelul Capitalei, chiar a întregii țări, dacă numărul infectărilor se menține la fel de mare.

„De la 1 la 31 august, a crescut de de 6 ori, trendul ascendent. Matematic vorbind, din păcate, nu a fost încetinit. Astăzi avem în București rată de infectare de 2,44 la mie, după ce ieri am avut 2,33 la mie. Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință,” a mia declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

                                                                                             C.Dumitrescu