21.4 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024 - 17:04
No menu items!

Scandalul stenogramelor. Ce spun politicienii

spot_img

Apariţia în presă a stenogramelor privind interceptările unor convorbiri telefonice dintre Sorin Blejnar şi Traian Băsescu a stârnit reacţii în rândul politicienilor. Blaga spune că nimic nu este întâmplător în săptămâna aceasta, Ponta e de părere că stnogramele care nu au legătură cu fapte penale nu au ce căuta la dosar.

Blaga: Nimic nu e întâmplător în săptămânile astea

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine că apariţia în presă a stenogramelor din dosarul lui Sorin Blejnar înaintea campaniei electorale nu este întâmplătoare în aceste săptămâni, adăugând că justiţia trebuie să-şi facă datoria”Nimic nu e întâmplător în săptămânile astea”, a spus liderul PDL.

Ponta: Stenograme care nu au legătură cu fapte penale nu au ce căuta la dosar

„Stenogramele care nu au legătură cu fapte penale nu au ce căuta la dosar. Am fost procuror atâţia ani. Pe de altă parte, s-a mai întâmplat chestia asta de atâtea ori. Inclusiv cu mine, s-au dat stenograme la presa PDL-istă. Nu s-a sesizat nimeni. Dacă dai stenograme cu domnul Băsescu e ilegal. Nu putem să ne hotărâm odată că e ilegal pentru toată lumea? Au creat acest monstru care se întoarce împotriva lor”, a declarat Ponta. ”Deci, dacă dai stenograme cu duşmani ai d-lui Băsescu e bine şi e legal, dacă dai stenograme cu dl. Băsescu şi dl. Blejnar e ilegal. Nu ne hotărâm că de fapt e ilegal în toate situaţiile? Şi CSM-ul ăsta să poată odată să-şi facă treaba în toate situaţiile pentru care sunt plătiţi atât de bine? În rest, până acum, aşa e când creezi un monstru. L-a folosit dl. preşedinte Băsescu şi dl. Morar acest monstru al înregistrărilor, al stenogramelor, al intoxicărilor de presă şi se mai întoarce împotriva lor. Ideea este ca în viitor, după ce scăpăm şi de Băsescu şi de sistemul lui securist, să nu se mai întâmple lucrul acesta şi într-adevăr în dosare să nu intre decât stenograme care au legătură cu cauza. Stenogramele prezentate în weekend nu au nicio legătură cu fapte penale, pentru mine nu reprezintă nicio surpriză, am ştiut tot timpul că dl Băsescu era de fapt şeful lui Blejnar şi dl Blejnar ne controla şi ne căuta pe toţi la ordinul d-lui Băsescu. E foarte clar”, a mai spus preşedintele PSD. (A.M)

foto: Intact Images