13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:55
No menu items!

Scandalul demiterii lui Vlad Voiculescu s-a fâsâit după ședința coaliției. Ludovic Orban PRIVEȘTE „extrem de îngrijorat” ce se întâmplă la MS

spot_img

Ședința coaliției de guvernare care a avut loc luni, după birourile permanente ale fiecărui partid, s-a încheiat cu o înțelegere în privința scandalului demiterii lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. 

Ludovic Orban, președintele PNL, a recunoscut că mulți liberali sunt nemulțumiți de acțiunile lui Voiculescu, dar le mai dă o șansă partenerilor de guvernare: „Dacă Vlad Voiculescu nu demonstrează o îmbunătățire semnificativă a activității, se poate ajunge la schimbarea lui”.

De cealaltă parte, șeful lui Voiculescu în coaliția de guvernare, Dan Barna, susține că „scopul coaliției este îndeplinirea programului de guvernare, astfel că poziția lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății nu este pusă în pericol”.

Ludovic Orban a mai subliniat, după ședința coaliției, că răspunderea politică „exclusivă” pentru situația de la Spitalul Foișor  și pentru menținerea lui Voiculescu în funcție „revine alianței care l-a propus”. „În ceea ce ne privește, privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat ministerul Sănătății, exigența noastră este maximă”.

La rândul său, Dan Barna a concluzionat că programul de guvernare este mai important decât acest scandal, și că „nu s-a pus problema demiterii lui Vlad Voiculescu, există susținere în coaliție”.

„Mesajul este foarte simplu: coaliția merge mai departe”, a declarat Dan Barna, co-președintele Alianței USR-PLUS.

Emanuel Stan