24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:42
No menu items!

Scandal în coaliție pe tema desființării Secției Speciale. Dan Barna către UDMR: „Să nu o mutăm ca pe oala cu sarmale”

spot_img

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi, la Europa FM, că alianța pe care o reprezintă nu este de acord cu soluția avansată de UDMR ca după desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților, să se înființeze o structură similară în Parchetul General.

 

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a afirmat că formațiunea maghiară este de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar nu vrea ca actuala DNA să preia aceste atribuții, ci o structură similară înființată în cadrul Parchetului General. Deputatul UDMR a adăugat că și partenerii din PNL sunt de acord cu această soluție.

Întrebat azi la ce acord s-a ajuns în cadrul coaliției, ce va face USR-PLUS în acest caz, Dan Barna a spus că nu este de acord cu varianta înființării unei noi structuri similare, ci vrea ca dosarele să meargă, în funcție de natura infracțiunior, la DNA sau DIICOT.
 
„Ideea că desființăm Sectia în sensul că o luam așa, de toarte, ca pe oala de sarmale și o punem într-o altă instituție nu e o soluție, din punctul nostru de vedere. Discuțiile sunt în curs. Abordarea noastră este de distribuire pe compentența materială a infracțiunii. Nu am văzut o rezistență pe acest subiect în coaliție. Discuțiile sunt deschise, fiecare partid și-a exprimat punctele de vedere în coaliție. Nu a fost o tensiune pe acest subiect”.
 
M.N.