10.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 22:04

Ce condiții pune UDMR ca să voteze desființarea Secției Speciale de investigare a magistraților

spot_img

Csoma Botond, liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților, are câteva condiții pentru a vota desființarea Secției speciale pentru magistrați (SIIJ), deoarece nu vrea ca atribuțiile secției să revină la DNA, ci să fie preluate de un departament special din Parchetul general, potrivit publicației Maszol.ro.

Liderul UDMR a adăugat că și ”colegii din PNL”, care susține aceeași idee.

Botond a explicat, în sprijinul afirmațiilor privind atribuțiile de investigare la o altă structură decât actualul DNA, că are nenumărate exemple în privința “metodelor anticorupție ale DNA”: ”Am văzut la DNA Bihor cum se fabricau dosare judecătorilor care nu erau de acord cu rechizitoriile DNA”.

Suntem de acord cu desființarea Secției Speciale, dar le-am spus celor de la USR că nu suntem de acord ca aceste atribuții să revină la DNA. Vrem garanții ca abuzurile petrecute în trecut să nu se repete. Solutia ar fi să se înființeze o structură în cadrul Parchetului general, sub controlul procurorului general sau a adjunctului desemnat de acesta”, a mai spus Csoma Botond pentru sursa citată.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat că desființarea Secției Speciale care anchetează magistrații poate fi făcută doar printr-o procedură de urgență în Parlament.