24.2 C
București
joi, 11 august 2022 - 23:22
No menu items!

45 de judecători din întreaga țară au primit aprobarea CSM să iasă la pensie. Ce magistrați de la Înalta Curte sunt printre ei

spot_img

Secția pentru judecători a CSM a avut pe ordinea de zi de joi, 21 ianuarie 2021, nu mai puțin de 49 de cereri de pensionare formulate de magistrați din toată țara, 45 dintre ele fiind aprobate. 

Printre magistrații care se retrag de la 1 februarie 2021 din sistem, se numără Horia Valentin Șelaru și Simona Neniță, de la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Horia Șelaru, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi și fost procuror DNA care l-a anchetat pe actualul prefect Traian Berbeceanu ca procuror, apoi l-a eliberat ca judecător la ÎCCJ, a devenit celebru deoarece era unul dintre magistrații „binomului”, care aproba pe bandă mandatele de interceptare. Șelaru a mai fost și șeful Secției urmărire penală și criminalistică din Parchetul General.

Declarațiile recente ale ministrului Justiției, Stelian Ion, că se intenționează creșterea vârstei de pensionare a magistraților, a dus la un val de cereri la CSM, atât din partea procurorilor, cât și din partea judecătorilor din sistem. Ulterior, Stelian Ion a încercat să-și retragă declarațiile, spunând că a renunțat la intenție, dar fără efect. 

Marilena Nedelcu