2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:22
No menu items!

Șase cazuri de miorcardită în România, la tineri vaccinați cu Pfizer

spot_img

Șase cazuri de miocardită au fost înregistrate la tinerii din România vaccinați anti-COVID de la debutul campaniei. Este vorba despre trei fete și trei băieți cu vârste cuprinse între 17 și 29 de ani care s-au vaccinat cu serul produs de Pfizer.

Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, în România s-au înregistrat șase cazuri de miocardită la tineri cu vârsta cuprinsă între 17 și 29 de ani. Cazurile au apărut în primele 7 zile după vaccinarea anti-COVID, fie cu prima, fie cu a doua doză a serului de la Pfizer. Tinerii au fost externați, evoluția fiind foarte bună.

Gheorghiță a precizat că rata de raportare este similară cu alte țări, fiind vorba despre un caz la 100.000 de doze administrate.

În prezent, nu există recomandări pentru monitorizarea tinerilor sau pentru realizarea de investigații suplimentare după vaccinare, arată președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Simptomele în cazul miocarditei sunt durerea toracică, palpitațiile, starea de oboseala și, uneori, febra.

                                                                                                                    Adina Silav