14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:54
No menu items!

Șapte migranți au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria

spot_img

Şase migranţi din Afganistan şi unul din Egipt au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră arădeni când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, majoritatea fiind depistaţi în staţii CFR, potrivit Agerpres.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad au desfăşurat, la sfârşitul acestei săptămâni, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Pe parcursul misiunilor au fost identificaţi, în zonele staţiilor CFR din localităţile Şagu şi Arad, judeţul Arad, şase cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei, unde în cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani”, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră Arad, care precizează că străinii voiau să treacă ilegal frontiera de stat.

Într-un camion verificat la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, condus de un român care transporta măsline în Germania, a mai fost găsit un migrant, din Egipt. Acesta are 28 de ani şi este solicitant de azil în România.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.