-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:35
No menu items!

Nicușor Dan se laudă că a plătit datoriile, dar bucureștenii tot nu au apă caldă și căldură

spot_img

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a ținut să anunțe, luni, că 2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligaţiile de plată la termie. El a prezentat un grafic şi chiar a precizat că acesta ”nu dă nici căldură şi nici apă caldă acelor bucureşteni care sunt încă, din păcate, afectaţi de sincopele sistemului de termoficare”.

”Graficul de mai jos nu dă nici căldură şi nici apă caldă acelor bucureşteni care sunt încă, din păcate, afectaţi de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toţi să înţelegem care e sursa problemelor. Foarte mulţi bani necesari investiţiilor în termoficare (producţie şi transport) – şi care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii şi nu acolo unde era nevoie de ei”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul General al Capitalei arată că ”2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligaţiile de plată la termie”.

”Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenţia la termoficare, faţă de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate şi vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorităţi a PMB”, mai spune primarul Capitalei.

Iar, în timp ce Nicușor Dan se laudă cu plata datoriilor, bucureștenii continuă să ducă lipsa căldurii și a apei calde.

Chiar astăzi, potrivit informaţiilor postate pe site-ul companiei municipale Termoenergetica, furnizarea agentului termic era oprită sau deficitară la peste 600 de blocuri, case sau instituții din Capitală.

                                                                                                                  Adina Silav