6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 12:14
No menu items!

Salvaţi din ghearele unui traficant de droguri, un urs, un leu şi un tigru locuiesc împreună de 15 ani

spot_img

În 2001, în timpul unei razii la locuinţa unui traficant de droguri din Atlanta, SUA, forţele de intervenţie au descoperit trei pui de animale sălbatice: un tigru bengalez, un leu african şi un urs negru american. Trioul nu a fost îngrijit corespunzător. Toţi trei au fost găsiţi într-o stare precară de sănătate şi cu leziuni destul de grave.

Ursul, care a primit numele Baloo, a trebuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi scos un ham încarnat care nu a fost ajustat corespunzător pe măsură ce acesta creştea.

Noah’s Ark Animal Sanctuary, o organizaţie non-profit care are grijă de animalele abuzate, a adoptat cei trei pui şi i-a dus în Locust Grove, Georgia, unde au primit îngrijirile necesare.

Din moment ce au ajuns acolo ca un fel de familie, conducerea grădinei zoologice a decis să nu îi separe.

În ultimii 15 ani, cei trei au fost de nedespărţit. O nouă reglementare era să strice prietenia la un moment dat. Noua lege obliga grădinile zoologice să aibă garduri înalte de 5 metri pentru ţarcurile felinelor sălbatice, în timp ce gardul de la Noah’s Ark ajungea doar până la 2.5 metri înălţime.

Costul reconstruirii gardului se ridica la $489.000. Grădina zoologică a participat la un concurs pentru a strânge banii necesari. Crowdrise, un website care se ocupă cu strângerea de fonduri on-line, a anunţat că va oferi $75.000 organizaţiei non-profit care reuşeşte să strângă cei mai mulţi bani în cinci săptămâni. Noah’s Ark a câştigat, obţinând şi un bonus de $10.000 pentru atragerea celor mai mulţi vizitatori unici pe website-ul concursului în ultima săptămână.

Alţi $370.000 au fost strânşi din donaţii publice. Compania care se ocupa de reconstruirea gardului a fost de acord să facă un discount grădinei zoologice.

Octavian Cătuşanu