Salvaţi din ghearele unui traficant de droguri, un urs, un leu şi un tigru locuiesc împreună de 15 ani

În 2001, în timpul unei razii la locuinţa unui traficant de droguri din Atlanta, SUA, forţele de intervenţie au descoperit trei pui de animale sălbatice: un tigru bengalez, un leu african şi un urs negru american. Trioul nu a fost îngrijit corespunzător. Toţi trei au fost găsiţi într-o stare precară de sănătate şi cu leziuni destul de grave.

Ursul, care a primit numele Baloo, a trebuit să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi scos un ham încarnat care nu a fost ajustat corespunzător pe măsură ce acesta creştea.

Noah’s Ark Animal Sanctuary, o organizaţie non-profit care are grijă de animalele abuzate, a adoptat cei trei pui şi i-a dus în Locust Grove, Georgia, unde au primit îngrijirile necesare.

Din moment ce au ajuns acolo ca un fel de familie, conducerea grădinei zoologice a decis să nu îi separe.

În ultimii 15 ani, cei trei au fost de nedespărţit. O nouă reglementare era să strice prietenia la un moment dat. Noua lege obliga grădinile zoologice să aibă garduri înalte de 5 metri pentru ţarcurile felinelor sălbatice, în timp ce gardul de la Noah’s Ark ajungea doar până la 2.5 metri înălţime.

Costul reconstruirii gardului se ridica la $489.000. Grădina zoologică a participat la un concurs pentru a strânge banii necesari. Crowdrise, un website care se ocupă cu strângerea de fonduri on-line, a anunţat că va oferi $75.000 organizaţiei non-profit care reuşeşte să strângă cei mai mulţi bani în cinci săptămâni. Noah’s Ark a câştigat, obţinând şi un bonus de $10.000 pentru atragerea celor mai mulţi vizitatori unici pe website-ul concursului în ultima săptămână.

Alţi $370.000 au fost strânşi din donaţii publice. Compania care se ocupa de reconstruirea gardului a fost de acord să facă un discount grădinei zoologice.

Octavian Cătuşanu

NICIUN COMENTARIU