10.6 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 21:53

Săli de spectacole închise în toată țara

spot_img

Mai multe săli polivalente din ţară au fost închise în urma controalelor făcute de pompieri.

Astfel, în Reşiţa, sportivii din liga naţională au fost trimişi să se antreneze în şcoli. Iar la Craiova, decizia autorităţilor vine cu o zi înainte de concertul lui Ştefan Bănică Junior la care s-au vândut deja 3.000 de bilete. Pentru a nu anula evenimentul, edilii trimit la concert zeci de pompieri, susțin reporterii Digi24.

Sala polivalentă din Reşiţa, construită în anii 70, a fost modernizată în 2007, iar de atunci trei echipe de handbal și fotbal se antrenează acolo. Sala polivalentă a fost închisă după ce pompierii au descoperit că ventilatoarele pentru fum au o capacitate prea mică şi nu ar face faţă unui incendiu.

Astfel, sportivii au ajuns să se antreneze în şcoli unde suprafaţa e foarte dură și le crează probleme la articulații, cu dureri. „Suntem la ora actuală trei echipe, două echipe de ligă naţională, mă refer la handbal masculin şi fotbal şi o echipă de divizie A la handbal feminin care pur şi simplu suntem în stradă”, explică Adrian Petrea antrenorul echipei de handbal. Nu se știe când va fi redeschisă sala. Cert este că schimbarea ventilatoarelor de fum va costa 65 de mii de lei.

În 1994, Sala Polivalentă din Craiova a ars în totalitate. Nici noua sală, inaugurată în 2012, nu are avizul pompierilor. Cu toate acestea, mii de oameni au participat la Concursul Eurovision sau la Congresul PSD. Acum a fost închisă.

La Sala Polivalentă se respectă absolut toate măsurile de siguranţă dar nu mai există documente pentru calitatea materialelor. S-au schimbat vreo cinci firme, nu au depus de la una la alta studiile din proiectul iniţial şi s-au pierdut probabil pe parcurs.

Lia Olguţa Vasilescu,
primarul Craiovei

Până ce primăria va găsi în arhive aceste hârtii, sala rămâne închisă. Pentru concertul lui Ştefan Bănică Junior se face însă o excepţie. Deşi iniţial evenimentul se anulase, organizatorii au convins autorităţile să ofere o autorizaţie provizorie. Numărul pompierilor va fi suplimentat pentru concert.

Şi la Petroşani zeci de spectacole vor fi anulate. Sala de spectacole a fost închisă, deoarece pompierii au găsit aici instalații expirate de stingere a incendiilor. Reprezentanții Casei de Cultură susțin că remedierea acestor deficiențe costă foarte mult și nu poate fi făcută de pe o zi pe alta.

Pompierii au mai închis o sală de evenimente din Simeria şi alta în care se organizau nunţi, a unui hotel de trei stele.