12.2 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 22:55

San Francisco, primul oraş care interzice vânzarea sticlelor de plastic

Poluarea cu plastic este una dintre cele mai mari poveri asupra mediului, în fiecare an fiind aruncat suficient plastic pentru a înconjura globul de patru ori, scrie trueactivist.com.

Se estimează că 50% din plastic este folosit doar o singură dată înainte de a fi aruncat.

Pentru a reduce problema poluării cu plastic, orașul San Francisco a devenit primul din America, care interzice vânzarea de sticle de apă din plastic. Prin această decizie se urmăreşte reducerea cantităţii de deşeuri din San Francisco, unde zeci de milioane de sticle de unică folosinţă ajung anual la gropile de gunoi, la centrele de reciclare, dar şi în ocean.

În următorii patru ani, interdicţia va elimina treptat vânzările de sticle de apă din plastic în spaţiile publice, atât pe stradă, cât şi în spaţiu închis. O derogare va fi posibilă doar în cazul în care nicio sursă alternativă de apă adecvată nu este disponibilă, susţine GlobalFlare.

Decizia a fost susţinută masiv de Think Outside the Bottle, o campanie naţională menită să impună treptat restricţii privitoare la produsele „neprietenoase cu mediul.”

Până în 2016, interdicţia ar urma să se aplice aproape tuturor evenimentelor în spaţiu deschis, dar şi gheretelor şi vânzătorilor mobili.