9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:36

S-a rupt lanțul de iubire pe axa București-Cluj. Emil Boc, supărat rău pe Ludovic Orban: “Asta doare, dar așa e politica…”

Primarul de la Cluj, Emil Boc, s-a supărat pe Ludovic Orban și pe conducerea centrală a PNL, care și-au menținut poziția de numire a unui prefect de la UDMR, în județul Cluj, în ciuda repetatelor solicitări venite de la liderii locali ai PNL, de a-și pune un om din partidul lor.

Emil Boc, alături de Alin Tișe și toți liderii PNL din județ, primari și viceprimari, au cerut încă de la negocierile purtate de coaliție pe funcțiile de prefect să aibă la Cluj un membru al PNL. Dar Ludovic Orban și conducerea de la București au preferat alte județe, iar la Cluj au lăsat prefectura în seama UDMR.  Ba mai mult, Orban le-a transmis nemulțumiților de la Cluj că în ședința PNL, validarea prefectului UDMR la Cluj a fost realizată aproape în unanimitate, doar cu o abținere.

Emil Boc a declarat azi că numirea prefectului din partea UDMR la Cluj este o “umilință, sfidare și o palmă” la adresa PNL Cluj.

Răsucești cuțitul în rană și mai pui și sare. E fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL față de organizația PNL Cluj. Am fost președinte la acest partid vreo șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost așa umilit. Cum nici nu am umilit în calitate de președinte alte organizații. Că le place unora, că nu le place, organizația a adus cele mai multe voturi. E o palmă dată tuturor colegilor din PNL. Conducerea centrală ne-a sfidat! Asta doare, dar așa este în politică […] Evident că mă interesează respectarea legii de către noul prefect, inclusiv a simbolurillor naționale. Nu am de gând să tolerez niciun derapaj”, a declarat primarul Clujului la Napoca FM.