25.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 19:11
No menu items!

S-a început urmărirea penală în cazul accidentului din Apuseni. Ancheta va ajunge și la șeful STS, Marcel Opriș

spot_img

poze accident 5_SZ

Procurorii au început urmărirea penală în dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni. Acuzațiile vizate sunt ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

Declanșarea urmăririi penale s-a făcut în continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmează ca, în raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise şi analizate la nivelul acestei unităţi de parchet militar, să se procedeze la audierea persoanelor cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice.

Procurorii vor audia în perioada următoare toate persoanele implicate în operațiunile de căutare și salvare, ajungând și la niveluri înalte de comandă, inclusiv șeful STS, Marcel Opriș.