vineri, 30 octombrie 2020 - 22:46

Horoscop canin

Cutremur puternic de 6,6 grade Richter, resimțit în Turcia și Grecia. Clădiri întregi s-au dărâmat

Un cutremur puternic, de 6,6 pe scala Richter, a avut loc vineri în largul Insulei Samos, la Marea Egee, şi a fost resimţit până...

Sondaj IMAS: Creștere semnificativă pentru USR-PLUS, scădere pentru PNL. Și PSD este în urcare

Alianța USR Plus înregistrează o creștere de 3 puncte procentuale în sondajul realizat de IMAS la comanda Europa FM în octombrie. 20,4% ar fi scorul Alianței...

Cristoiu: Patriarhul Daniel – o nouă victimă a tandemului SRI-CNSAS

Jurnalistul Ion Cristoiu avertizează, pe cristoiublog.ro, că personalităţile incomode pentru regimul Iohannis sunt pedepsite cu ajutorul CNSAS, o nouă armă politică, folosită făţiş, cu...

Efect de bumerang. Mesajul lui Iohannis la 5 ani de Colectiv a stârnit furia fanilor pe Facebook

Pagina de Facebook a președintelui Klaus Iohannis a fost luată cu asalt de urmăritori după ce a fost postat un mesaj pentru comemorarea victimelor...

cainiii

Multe persoane cred în puterea horoscopului și în îndrumarea stelelor. Așa cum oamenii se nasc sub o stea norocoasă, și câinii pot fi guvernați de astre.

Data la care s-a născut patrupedul poate spune multe despre personalitatea acestuia. Semnele zodiacale pe care le cunoaștem sunt valabile și la câini, potrivit zooland.ro.

Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Născuți să fie lideri, acești câini debordează de energie. Sunt curajoși, impulsivi și fără astâmpăr. Le place să fie mereu în centrul atenției și detestă singurătatea. Au tendința să domine, nu numai alți câini, ci și pe membrii familiei, așa că mare atenție dacă optați pentru o rasă de talie mare.

Dacă adoptați un câine din această zodie ar fi bine să începeți dresajul de timpuriu și să vă impuneți autoritatea. Pe de-o parte, berbecii sunt foarte sociabili și deschiși, pe de altă parte, devin ușor agresivi.

Acceptă fără rețineri orice sarcină și nu se va lăsa abătut de la traseu până ce nu o îndeplinește. Uneori, nerăbdarea și insuficenta motivație, le poate fi un obstacol de nedepășit.

Puiuțul berbec este primul din clasa lui, învață rapid și nu uită ușor. Primele zece luni vor fi tumultoase, mai ales pentru stăpân. Cățelușul va avea nevoie să fie ținut ocupat tot timpul, altfel va dezvolta un comportament distructiv.

Taur (21 aprilie – 21 mai)

Câinele-taur este extrem de obedient, calm și pacifist. Nu va fi niciodată un lider al haitei. Este un câine ascultător, pe care poți să îl îndrumi în orice direcție vrei, atât timp cât execuți pași mici. Taurului îi place să protejeze, nu numai casa și stăpânul ci și toate lucrurile personale (culcușuri, oase, mâncare). Apelează la el pentru pază de corp și va fi cel mai fericit.  Uneori este atât de pătimaș în acest sens, încât nu lasă pe nimeni să se apropie de stăpân.

Va fi o încântare pentru stăpân datorită capacității sale de concentrare, care îl face să fie foarte obedient. În dresajul lui este nevoie de multă răbdare, nu învață rapid așa cum fac alte semne zodiacale, însă o dată ce a înțeles ce are de facut, nu va uita niciodată.

Sunt căței cuminți, care au nevoie de multă afecțiune din partea stăpânului. Sunt adepții confortului, așa că să nu vă mirați dacă  aleg să doarmă pe canapea. Fără îndoială le place viața bună și rutina: multă distracție, jucării, culcușuri și mai ales mâncare bună și din belșug. Îi place aerul curat de țară, însă nu îl vei vedea niciodată alergând pe deal în sus.

Gemeni (22 mai – 21 iunie)

Câinii-gemeni pot fi multe atribute, toate în același timp: buni sau răi, amuzanți sau enervanți, ascultători sau rebeli, energici sau plictisiți.

Gemenii sunt câini mereu băgați în priză, uneori te întrebi dacă nu cumva se vor suprasolicita și vor face scurt-circuit. Oriunde adulmecă găsesc ceva nou și interesant, dar de care se vor plictisi repede și vor pleca în cautarea a altceva nou. Aceștia nu sunt câini de pază, în schimb se descurcă bine în concursuri de agilitate.

Gemenii detestă rutina și atmosfera calmă. Se simte cel mai bine la oraș, unde e zgomot și aglomerație. Pot trăi și în apartament, cu condiția să nu fie lăsați mult timp singuri. Nu le place să se simtă închiși, prizonieri, altfel vor distruge tot ce stă în calea libertății lor.

În dresaj pretind că învață rapid, doar ca să poată trece mai departe, la altceva nou și distractiv. Este nevoie de mult tact să îi învățați ce doriți, de cele mai multe ori fac cum cred ei că se cuvine.

Rac (22 iunie – 22 iulie)

Acest semn zodiacal se află sub influența Lunii. Sub controlul acestui astru, starea de spirit a racilor se schimbă rapid, trecând de la o extremă la alta.  Stările sale sunt în strânsă concordanță cu atmosfera generală din locuință.  Acest câine este reflecția sentimentelor reale ale stăpânului. Dacă stăpânul este vesel, câinele-rac este exuberant, dacă stăpânul este trist, câinele este și el abătut.

Acești câini sunt precauți și adesea fricoși. Se sperie ușor de orice obiect, animal sau persoană mai masivă decât ei. Evită confruntările fizice, putând să-și măsoare dușmanul de la mare distanță și ocolindu-l.

Racii sunt foarte sensibili, atât fizic cât și emoțional. Au nevoie mereu de confirmarea dragostei din partea stăpânului. Nu uitați să îi mângâiați și să îi lăudați cât mai des. Nu uită ușor abuzurile la care au fost supuși și iartă greu. Este nevoie de mult efort să le câștigați din nou încrederea. De aceea evitați pedepsele și  certurile.

Nu le place să călătorească, mai ales cu transportul în comun, însă se simt bine în spațiile deschise, afară. Ideal ar fi să fie ținuți într-o curte, unde să aibă toate cele necesare: jucării multe, hrană și apă, culcușuri și bineinteles familia aproape.

Leu (23 iulie – 22 august)

Leii sunt caracterizati de noblețe și demnitate. Indiferent de originile sale, leul se va purta ca cineva de rang înalt.

Curiozitatea și setea de cunoaștere îi îndeamnă să descopere mereu lucruri noi. Le place să iasă în natură și să exploreze fiecare tufiș, anunțând sonor fiecare lucru interesant pe care îl descoperă.

Toți leii sunt prin natura lor, excelenți protectori ai familiei și ai bunurilor din subordinea lor. Este dificil pentru un astfel de câine să îi fie subminată autoritatea și să îi fie îngrădită libertatea. Acceptă cu greu lesa sau să fie închis mult timp în apartament sau într-un țarc.

Este recomandat ca dresajul sa înceapă de timpuriu și să aibă un ton calm, prietenos și amuzant. Acești câini sunt niște perfecționiști și au o memorie foarte bună.

Fecioara (23 august – 22 septembrie)

Câinii-fecioara sunt prețioși, sensibili și curioși din fire. Le place să exploreze și să se joace cu tot felul de vietăți (fluturi, păsări, gâze, râme etc).

În ciuda sensibilității lor, fecioarele sunt reticiente în a-și manifesta  trăirile față de stăpân. Găsește tot felul de metode (palpabile) să își demonstreze loialitatea și iubirea.

Mereu rafinați, câinii-fecioară sunt pretențioși la mâncare. Sunt și foarte curați, chiar și în cea mai ploioasă zi, ei reușesc să se întoarcă acasă nemurdăriți. O adevarată fecioară trebuie să arate grațios, delicată și bine îngrijită.

Puiuții fecioară sunt cuminți și nu fac deloc zgomot.

Balanța (24 septembrie – 23 octombrie)

Balanța este semnul echilibrului și armoniei. Dragostea și prietenia absolută definesc acești câini. Sunt calmi și senini. Rareori emit emoții sau acțiuni negative, însă o balanță scoasă din pepeni va da mult de furcă stăpânului.

Câinii-balanță trebuie scoși la plimbare zilnic și duși într-un loc (parc) unde să poată interacționa cu alți câini. Extrem de sociabile, balanțele trebuie să comunice și să împărtășească gesturi și emoții cu semenii

Un câine-balanță va aduce numai lucruri bune în  casa voastră. De regulă,  aspectele negative stau departe de ei. Sunt câini prietenoși, veseli și foarte jucăuși.

Balanțele nu sunt ușor de dresat. Căutați motivația potrivită, precum și locul și tehnicile propice pentru a-i stimula.

Scorpion (24 octombrie – 22 noiembrie)

Indiferent de rasă, câinii-scorpion  vor avea un caracter profund, puternic și independent. Se spune că sunt mesagerii sorții și că vor apărea în viața ta la momentul oportun. Tind să își îndrume destinul singuri.

Nu sunt câini prietenoși și nici nu încearcă să fie.  Sunt extrem de devotați stăpânului, neînfricați și capabili să facă orice să îl țină în siguranță.

Sunt intuitivi și pot să citească intențiile oamenilor și să le folosească în avantajul propriu. Făra a schița vreo mișcare a cozii, rotițele din mintea lor se învârt rapid pentru a închega un plan în orice situație.

Sunt foarte inteligenți și învață repede.

Săgetător (23 noiembrie – 21 decembrie)

Săgetătorul este un câine nechibzuit, agitat și libertin. Orice stăpân trebuie să știe că acest câine îl va părăsi când îi e lumea mai dragă pentru a gusta din fructul libertății și aventurii. Însă loialitatea și dragostea față de stăpân îl va face să se întoarcă de fiecare dată. Nu încercați să îi inhibați această latură întrucât veți crea un câine frustrat și nefericit.

Acest semn zodiacal este încântat să facă excursii și drumeții cu stăpânul. Nu natura îl exaltează în mod deosebit, ci drumul în sine și șansa de a petrece timp cu prietenul biped.

Imaginea standard a acestei zodii este cea a unui câine de vânătoare. Sociabil, atletic și deloc capricios, săgetătorul va face toate eforturile pentru a urmări și prinde prada.

Nu excelează în dresaj, deoarece este foarte independent și preferă să învețe din propria experiență. Reia de fiecare dată același experiment, execută aceleași greșeli până când, în cele din urmă, înțelege ce are de făcut.

Capricorn (22 decembrie – 20 ianuarie)

Capricornul este încrezător în sine, de multe ori încăpățânat și mereu hotărât să obțină perfecțiunea. Își iubește nespus familia și se supune regulilor ei, își știe locul în ierarhie. În fapt, este adeptul rigorilor și rutinei, atât de mult încât își orientează și stăpânul în acest sens. Diplomatic, știe să își facă cunoscută opinia, fără a apela la agresivitate.

Dresajul lui nu este dificil dacă începi devreme și ești perseverent și răbdător, odată ce învață, el nu va mai uita.

Vărsător (20 ianuarie – 21 februarie)

Câinii născuți sub acest semn zodiacal sunt excentrici, ascuțiți la minte și uneori ridicoli. Apariția unui vărsător în viața ta aduce o îmbunătățire a relațiilor de prietenie. Se spune că acest semn va sosi în viața cuiva atunci când se simte singur și demoralizat.

Este un caine inteligent, energic și extrem de prietenos. Vărsătorul este cel mai natural dintre toate zodiile.

Este distractiv să ai un astfel de câine în casă. De fiecare dată va reacționa diferit la aceeași oameni, jocuri sau evenimente. Este un câine drăgălaș, jucăuș, mobil, care se plictisește ușor.

Dresajul nu ar trebui să fie monoton, dacă vrei să învețe. Orice joc sau truc nou este primit cu încântare. Cea mai puternică motivație a lui este dragostea pentru stăpân. Nu este nevoie să primească ordine, este suficient să i se vorbească lin.

Pești (21 februarie – 20 martie)

Acesta este un alt semn zodiacal  cu o personalitate multiplă, de multe ori contradictorie. Asociat și cu o inteligență mai puțin sclipitoare, un astfel de câine poate fi greu de înțeles.  Starea lui se poate schimba de la minut la minut. Însă în adâncul sufletului acest câine nu dorește decât să își mulțumească stăpânul.

Sensibilitatea lui are și părți pozitive. Câinele înțelege ce are de făcut din puține cuvinte și poate citi caracterul și intențiile oamenilor.

Peștii oferă alinare persoanelor aflate în spitale sau celor care sunt forțate să rămână captive în același ambient. Este un excelent câine de terapie. Sunt docili și calmi, prietenoși cu oamenii și animalele. Oferă  și, de asemenea, cer multă dragoste și atenție.

D.M.

Cifrele pandemiei. Măsurile anti-Covid au făcut mai multe victime decât virusul

Concentrarea resurselor financiare și medicale aproape exclusiv pentru combaterea pandemiei de Coronavirus, dar și panica indusă de retorica guvernamentală și de mass-media care a...

Ce ar putea fi de fapt COVID? Scenariu sumbru al medicilor, după ce un ieșean s-a infectat de trei ori

Un ieșean s-a infectat cu Covid-19 a treia oară, iar medicii încep să ia în calcul un scenariu care dă fiori: noul coronavirus ar...

Parisul, paralizat de mii de parizieni care au ieșit din oraș cu mașinile, de frica lockdown. VIDEO

Capitala Franței a fost paralizată joi noaptea de sute de mașini cu care parizienii au ieșit din oraș pentru a nu fi prinși de...

Franța și Germania au intrat în blocaj pentru o lună. Parlamentul spaniol a aprobat urgența sanitară pentru șase luni

Noile măsuri sunt cele mai dure din primăvară și urmează restricțiilor din Spania și Italia, menite să reducă răspândirea virusului și să ușureze tensiunea...

Lider PNL din Timișoara: Am obosit de Iohannis. Urăsc trădătorii

Fostul consilier personal al ex-primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj acid la adrea partidului și al lui Klaus Iohannis.  Directorul Pieţe...