5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 8:29

S-a găsit CUTIA NEAGRĂ a avionului prăbușit la Milano. Ce s-a întâmplat cu aeronava miliardarului român Dan Petrescu

spot_img

Presa din Italia anunță că a fost găsită cutia neagră a aparatului de zbor prăbușit la Milano. În tragedia soldată cu opt victime și-au pierdut viața miliardarul român în imobiliare Dan Petrescu, soția acestuia și fiul său, Dan Ștefan Petrescu.

A fost găsită cutia neagră a aparatului, anunță Corriere della Sera.

„Am strâns câteva videoclipuri care arată, în parte, momentul prăbușirii. A avut loc o explozie după impactul avionului cu acoperișul clădirii. Cutia neagră a fost recuperată”, a declarat procurorul adjunct Tiziana Siciliano, care a ajuns la locul accidentului pentru a face primele cercetări în vederea anchetei, pentru a stabili cauzele accidentului. 

Va fi deschis un dosar în acest caz, iar Agenția națională pentru siguranța zborului (ANSV) a deschis, de asemenea, o anchetă și a dispus trimiterea unui anchetator la locul accidentului.

De asemenea, potrivit presei italiene, care citează autoritățile locale, la manșa avionului se afla Dan Petrescu, 68 de ani, un om de afaceri miliardar român cu dublă cetățenie, română și germană. La bord se aflau soția sa, în vârstă de 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză, și fiul lor de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie. MAE român a confirmat ulterior că printre cele 8 victime ale tragediei, se numără doi români cu dublă cetățenie.

Dan Petrescu este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din România, în domeniul imobiliar de succes, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

Un avion privat de tip Pilatus, înmatriculat în România, s-a prăbușit duminică după-amiază în apropierea aeroportului Linate din Milano, după ce un motor a luat foc în aer iar avionul a intrat într-o clădire din apropiere.

Marilena Nedelcu