27.1 C
București
joi, 1 iunie 2023 - 18:49
No menu items!

Un avion privat din România a intrat într-o clădire la Milano. Opt persoane au murit, printre care doi români

spot_img

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit într-o suburbie din Milano. Opt persoane ar fi murit, conform agențiilor de presă, care citează surse din cadrul anchetei care se desfășoară la fața locului. Se pare că atât pilotul cât și copilotul erau români.

Avionul, un Pilatus PC12 înmatricualt YR-PDV, a decolat de la aeroportul Linate din Milano cu destinația Milano Malpensa însă după un tur de aeroport s-ar fi prăbușit într-o zonă rezidențială de la est de Milano.

Martorii spun că avionul avea un motor în flăcări înainte să se prăbușească. Aeronava era un model Pilatus PC 12 cu un singur propulsor.

Potrivit presei italiene, avionul decolase de pe aeroportul Linate din Milano și se îndrepta spre insula Sardinia și, la scurt timp, a lovit o clădire cu doar două etaje. Imobilul era gol, folosit ca parcare pentru mașini. 

Clădirea a fost complet distrusă după impact și flăcările au fost stinse după intervenția imediată a pompierilor.

Avionul ar fi avut cinci pasageri, doi membri ai echipajului și un copil. Nicio persoană nu ar mai fi putut fi salvată, mai transmite EFE. Conform presei, ar fi vorba de magnatul imobiliarelor, Dan Petrescu. Alături de el, în avion se aflau soția și copilul lor, alături de alți cinci prieteni, a căror naționalitate încă nu este cunoscută.

Potrivit Autorităţilor Aeronautice Civile, avionul era înregistrat pe numele unei companii pe care o deţinea omul de afaceri Dan Petrescu. Aeronava de producţie elveţiană a fost cumpărată în 2015.

Pe 30 septembrie, la ora 5:25 avionul a decolat de pe aeroportul Băneasa. A ajuns la Milano la ora 09.00.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Totodată, oficiul consular nu a primit, până la acest moment, solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident”, a transmis MAE după tragedie.

Opt români, între care și un copil, au murit, duminică, după ce un avion de mici dimensiuni a căzut pe o clădire în construcție, în Milano, titrează presa italiană.

M. Nedelcu