18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:55
No menu items!

Rușii, disperați să scape de război. Cea mai frecventă căutare pe Google în Rusia: „Cum să-ți rupi mâna acasă“

spot_img

Se pare că rușii sunt în stare de lucruri teribile pentru a scăpa de război. Căutările pe Google pentru „cum să rupi o mâna acasă” sau „cum să rupi o mână” au explodat în Rusia, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a populației.

Bărbații din toată Rusia, inclusiv cei care au încercat luni de zile să ignore războiul din Ucraina, și-au văzut viața complet schimbată după ce au fost chemați să lupte în război.

Aceștia, în mare parte rezerviști cu vârsta de până în 35 de ani, care au servit în trecut în armată și au grade militare, au primit înștiințări scrise la muncă sau la domiciliu. În unele cazuri, li s-au verificat actele de identitate pe stradă și li s-a spus să se prezinte imediat la un control de sănătate. Alții au primit ordinele prin telefon.

Între timp, rudele speriate au început să caute modalități de a părăsi țara sau de a evita în orice mod ca cei dragi ai lor să fie chemați în serviciu. Zborurile către puținele orașe din străinătate care încă oferă servicii directe către Rusia, majoritatea destinațiilor fiind blocate de sancțiuni, s-au epuizat brusc.

Astfel, căutările pe Google cu „как сломать руку в домашних условиях” sau „cum să rupi o mâna acasă” și „как сломать руку” – „cum să rupi o mână”, au explodat în toată Rusia, ridicând speculații că unii ruși se gândesc să recurgă la auto-vătămare pentru a evita războiul.

                                                                                                                  Adina Silav