14.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:41

Rușii au spionat exercițiile NATO din Marea Neagră

spot_img

Exercițiile NATO în Marea Neagra sunt spionate, din aer și de pe apă, de către ruși, susține comandantul fregatei canadiene care a participat alături de fregata Regina Maria la antrenamente complexe pe mare.

Canadienii au ajuns sâmbătă în portul Constanța, unde au povestit experiențele din larg.

Timp de o săptămână fregata Regina Maria și fregata Fredericton din Canada s-au antrenat în Marea Neagră pentru lupte la suprafață, aeriene sau antisubmarin. Echipajele au fost spionate de pe mare și din aer de ruși, susține comandantul fregatei canadiane, Trevor J.C MacLean, citat de stirileprotv.ro.

“De când am intrat în Marea Neagra am simțit prezența rusească. Erau clar acolo pentru acțiuni de supraveghere, dar cred că este grozav că rușii au avut șansa să ne vadă operând împreună, să vada de ce suntem în stare”, a explicat MacLean.

Militarii români sunt obișnuiți cu prezența rusilor la exercitiile NATO. În urma cu un an, în timp ce aceeași fregată – Regina Maria – se antrena în Marea Neagra cu mai multe nave de război străine – un avion de spionaj rusesc survola zona pentru a culege informații despre modul lor de operare.

R.D.