18.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 15:00
No menu items!

Rușii nu încetează focul de Paște. Preoții din Ucraina le cer oamenilor să nu meargă la slujba de Înviere

spot_img

Rusia a respins propunerea secretarului general al ONU, António Guterres, de a introduce o ”pauză umanitară de Paște” în Ucraina. 

Anunțul a fost făcut de reprezentantul Permanent al Ucrainei la ONU, Serhi Kislitsia, pe Twitter .

”Poziția Fuhrerului din Moscova a fost anunțată la Consiliul de Securitate”, a scris el, postând un videoclip cu discursul reprezentantului rus.

Secretarul general al ONU a cerut părților în conflict să declare un ”armistițu de Paște” de joi, 21 aprilie, până în Duminica Paștelui ortodox. Potrivit acestuia, un astfel de armistițiu ar fi permis mai multor civili să fie evacuați din zonele Ucrainei unde se duc lupte, iar organizațiile umanitare să ofere asistență victimelor.

Miercuri, șeful Bisericii Ortodoxe a Ucrainei le-a cerut clerului și credincioșilor să renunțe la slujbele din noaptea de Înviere în zonele țării afectate de lupte, de teamă că bombardamentele rusești vor continua în perioada Paștelui Ortodox.

Mitropolitul Epifani a spus, într-un discurs televizat, că nu are încredere că va avea loc o pauză a bombardamentelor trupelor ruse, propusă de biserica ucraineană pe durata festivităților de Paștele creștin-ortodox.

”Este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla cu adevărat, pentru că inamicul încearcă să ne distrugă complet”, a spus el.

                                                                                                                Adina Silav