1.1 C
București
luni, 11 decembrie 2023 - 1:03
No menu items!

Noi măsuri pentru sprijinirea populației. Ciucă cere controale pentru a se evita escaladarea prețurilor la produsele de Paște

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi, în şedinţa Executivului, că a cerut controale speciale la comercianți pentru a fi evitată specula, iar  cetăţenii să beneficieze de preţul corect al produselor, de sărbătorile Pascale.

„Am văzut și partea de escaladare a prețurilor. Am discutat cu instituțiile ca prin ANSVSA și alte instituții să se evite specula, pentru ca cetățenii să beneficieze de prețul corect al produselor și cetățenii să beneficieze de siguranță acolo unde se vând produse alimentare”, a declarat Nicolae Ciucă.

”Le cer să fie permanent la datorie, le mulţumesc de pe acum că vor fi de veghe permanent şi sper ca toate activităţile să se desfăşoare fără evenimente deosebite”, a mai spus el.

Premierul Nicolae Ciucă a mai anunţat că vor fi alocate, astăzi, 450 de milioane de lei în agricultură, sumă de care vor beneficia 95.000 de fermieri, care au fost afectaţi de efectele pandemiei de COVID-19.

”Este un sprijin pe care fermierii îl aşteaptă şi prin care noi sperăm să contribuim la tot ceea ce înseamnă redresarea agriculturii româneşti, a producţiei în fermele româneşti”, a afirmat Ciucă, precizând că a discutat aceste aspecte şi în vizita pe care a efectuat-o în Oradea, la o investiţie în domeniul de prelucrare a legumelor.

”Vom continua ca pe baza bunelor practici să dezvoltăm astfel de pachete de măsuri şi să continuăm să sprijinim agricultura şi industria alimentară din România”, a spus premierul.

Șeful Executivului a mai transmis că va fi adoptată și schema de ajutor de stat de care vor beneficia investiţiile în economia României a căror valoare iniţială va fi de minim un milion de euro.

”Pachetul de măsuri are o valoare de 200 milioane de euro. Prin aceste măsuri vrem să producem efect multiplicator în economie, să aducem valoare adaugată și cred că e important să ne focalizăm pe construcții, IT, HORECA, sănătate..

Începând de anul trecut numărul de cereri de finanțare a crescut, în acest an fiind emise 50 de finanțări din 144 câte se află la Ministerul de Finante si acestea sunt pentru firme din industria auto, electrocasnice, farma si materiale de construcții”, a adăugat Ciucă.

                                                                                                                  Adina Silav