30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 14:49
No menu items!

Boris Johnson: Să vorbești cu Putin este ca și cum ai negocia cu un crocodil care ți-a prins piciorul între fălci

spot_img

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că orice discuții de pace asupra Ucrainei ar putea eșua, comparând negocierile cu președintele rus Vladimir Putin cu negocierile cu un crocodil care „ți-a prins piciorul între fălcile sale”.

Adresându-se reporterilor în timpul unui zbor către India, premierul Marii Britanii a sugerat că Putin ar putea căuta să negocieze doar dacă ar fi câștigat o poziție de forță în Ucraina. Dar el a avertizat că liderul rus ar putea încerca apoi să lanseze un nou asalt asupra capitalei Kiev, relatează BBC.

„Este foarte greu de văzut cum pot ucrainenii să negocieze cu Putin acum, având în vedere lipsa lui evidentă de bună-credință. Strategia lui, care este evidentă, este să încerce să înghită și să captureze cât mai mult din Ucraina și să poată să aibă un fel de negociere dintr-o poziție de forță”, a spus Boris Johnson, citat de Reuters.

„Cum poți negocia cu un crocodil când ți-a prins piciorul între fălcile sale? Aceasta este dificultatea cu care se confruntă ucrainenii. Trebuie doar să continuăm cu strategia, să le furnizăm arme”, a afirmat Boris Johnson.

În ceea ce privește intențiile președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit lui Johnson, acesta dorește să împingă înapoi trupele ruse din estul Ucrainei, dar că forțele sale nu vor recuceri Crimeea, pe care Rusia a capturat-o în urmă cu opt ani.

                                                                                                                   Adina Silav