18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 21:58
No menu items!

Rusia intensifică atacurile în Ucraina: pagube fără precedent în mai multe localități din sud și est

spot_img

Oficialii ucraineni anunță, duminică dimineață, că, în ultimele 24 de ore, au avut loc atacuri intense cu rachete rusești în estul și sudul Ucrainei, potrivit BBC.

Loviturile rusești cu rachete au provocat pagube mai mari în orașele din estul și sudul Ucrainei, spun oficialii regionali, scrie mediafax.ro.

Patru civili au murit într-un atac asupra Siversk, un oraș din regiunea Donețk, a declarat guvernatorul local Pavlo Kyrylenko.

Zone civile din Druzhkivka, în aceeași regiune, au fost de asemenea lovite. Un supermarket a fost distrus, iar în apropiere a apărut un crater mare.

Oficialii ucraineni au raportat și lovituri cu rachete rusești asupra unor părți din Harkov, în nord, Nikolaiev, în sud, și Kryvyi Rih, un oraș din sud.

Forțele ucrainene apără cu înverșunare Nikolaiev, un port fluvial strategic aflat pe o rută cheie către Odesa, care este principalul centru de export al Ucrainei. Marina rusă împiedică în continuare Ucraina să expedieze cereale din Odesa.

Vicepremierul Ucrainei, Iryna Vereshchuk, a îndemnat locuitorii să părăsească zonele ocupate de ruși din Herson și Zaporojia. Avertismentul părea să anunțe noi contraatacuri ucrainene.

Rușii țin sub control orașul Herson, dar forțele ucrainene au recucerit unele părți ale regiunii.

Poliția din regiune acuză Rusia de distrugere deliberată a culturilor. De asemenea, trupele rusești sunt acuzate că au distrus grânarele și echipamentele agricole și că i-au împiedicat pe localnici să stingă incendiile.

Raluca Dan