8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:04
No menu items!

Un general cu trei stele al armatei SUA, pedepsit pentru un comentariu ironic la o postare despre avort a Primei Doamne

spot_img

Armata SUA a suspendat un general în rezervă cu trei stele din rolul de consultant, după ce o postare pe reţelele sociale care a apărut sub numele său a luat în derâdere sprijinul Primei Doamne Jill Biden pentru dreptul la avort, scrie New York Post.

„De aproape 50 de ani, femeile au dreptul să ia propriile decizii cu privire la corpurile sale. Astăzi, acest drept ne-a fost furat”, a scris Prima Doamnă, după decizia Curții Supreme a SUA. Un cont de Twitter având numele generalului în rezervă, Gary Volesky, a răspuns: „Mă bucur să văd că în sfârşit ştii ce este o femeie”. Potrivit The Guardian, pe Twitter s-a interpretat remarca ca pe o imagine la sprijinul Casei Albe Biden pentru comunitatea transgender.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat că Volesky a fost suspendat în aşteptarea unei investigaţii pentru a stabili dacă tweetul în cauză a încălcat regulile pentru ofiţerii în rezervă. Gary Volesky câştiga 92 de dolari pe oră sfătuind ofiţerii militari, personalul şi studenţii care luau parte la informaţii de război şi alte activităţi similare.

Înainte de a se retrage în 2020, Volesky a fost responsabil de forţele terestre americane în Irak şi a condus faimoasa Divizie 101 Aeropurtată a armatei, care este probabil cel mai bine cunoscută pentru că a acţionat în timpul invaziei Normandiei în cel de-al doilea război mondial.

El a obţinut steaua de argint – a treia cea mai mare onoare pentru curaj a armatei americane – pentru acţiunile sale în 2004, după ce batalionul său a fost atacat într-o zonă a Bagdadului. Bătălia de 80 de zile care a urmat s-a soldat cu opt ​​soldaţi ucişi şi alţi 50 răniţi.

Volesky, care a servit şi în Afganistan, a fost, de asemenea, şeful de afaceri publice al armatei în timpul carierei sale de 36 de ani în armată.

D.Constantin