17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:38
No menu items!

Rusia impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni. Reacția Uniunii Europene

spot_img

Rusia a anunţat, vineri, că a impus interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni ca răspuns la restricţiile impuse Moscovei de Bruxelles, fără a preciza numărul persoanelor vizate sau numele acestora, informează Reuters.

„Partea rusă a decis să extindă lista reprezentanţilor statelor membre şi instituţiilor UE cărora li s-a interzis intrarea în Rusia pe bază de reciprocitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe publicat pe site-ul său oficial.

Rusia a inclus pe lista neagră şefii unor companii militare private europene, unii membri ai serviciilor de securitate, parlamentari europeni şi alţi oficiali care sunt „personal responsabili de promovarea de politici antiruseşti”, se precizează în comunicat,

Potrivit DPA, interdicţiile de intrare par să fie legate de sancţiunile pe care UE le-a impus Rusiei din cauza anexării Crimeei în 2014.

UE critică decizia Rusiei

Uniunea Europeană a „deplâns” decizia Rusiei de a impune interdicţie de intrare în ţară pentru mai mulţi oficiali europeni, un nou episod din criza diplomatică acută din jurul Ucrainei, notează AFP.

„Această decizie este lipsită de justificare legală şi transparenţă”, a spus un purtător de cuvânt al Uniunii Europene într-un comunicat.

                                                                                                                   Adina Silav