28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 19:36
No menu items!

Germania trimite avioane de luptă în România

spot_img

Trei avioane de luptă Eurofighter germane vor fi trimise în România, în februarie şi martie, în contextul în care ţările NATO încearcă să îşi sporească prezenţa în Europa de Est, în eventualitatea unei invazii ruse în Ucraina.

Luftwaffe, forţele aeriene germane, au precizat că scopul acestei misiuni este de a pregăti aviația să răspundă rapid la alerte, în colaborare cu forţele italiene.

„Contingentul german va fi integrat în contingentul italian. Acest concept de interoperabilitate permite o extindere rapidă a capacității de apărare aeriană existente, cu o presiune minimă asupra materialului şi personalului”, transmite agenţia germană de presă DPA.

Misiunea a fost planificată de mai mult timp, arată dpa. Totodată, ambasadorul Germaniei la București a precizat că țara sa este alături de România.

„În această criză regională actuală, Germania este ferm alături de România. De la jumătatea lunii februarie, forțele aeriene germane vor participa cu Eurofighter și soldați la operațiunea NATO Enhanced Air Policing South. Împreună cu Italia, vom securiza spațiul aerian al NATO în calitate de partener de încredere”, a spus ambasadorul Germaniei la București, Peer Gebauer.

                                                                                                                  Adina Silav