16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 1:05
No menu items!

Rusia, despre pregătirea a mii de soldați americani pentru a fi trimiși la granițele NATO: Urmărim cu mare îngrijorare acțiunile SUA privind Ucraina

spot_img

Kremlinul a transmis, marți, că acțiunile și declarațiile Washingtonului privind Ucraina au dus la escaladarea tensiunilor și că Rusia urmărește cu mare îngrijorare situația după ce Statele Unite au pus în alertă 8.500 de soldați pentru a fi trimiși în Europa dacă va fi nevoie, transmit Reuters și AFP.

„Constatăm cu mare îngrijorare aceste acțiuni americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, „de facto”, Statele Unite provoacă „o exacerbare a tensiunilor”.

Reacția Moscovei vine după ce NATO a anunțat că a pus forțe militare în așteptare și a întărit Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă, în ceea ce Rusia a denunțat drept „isterie” occidentală ca răspuns la consolidarea trupelor sale la granița cu Ucraina.

Administrația Joe Biden este în ultima fază de identificare a unităților militare pe care să le trimită în estul Europei cu scopul de a descuraja o acțiune militară a Moscovei, care a masat forțe masive la granița sa de vest, potrivit unor surse CNN din domeniul apărării.

Lideri din SUA și importante țări europene au subliniat luni, într-o discuție video, sprijinul „fără rezerve” pentru integritatea teritorială a Ucrainei și au promis „consecințe foarte grele” pentru Moscova în cazul unei „agresiuni”.

                                                                                                                  Adina Silav