22.3 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 0:20
No menu items!

Rusia ameninţă că va ataca Kievul cu ocazia vizitei oficialilor occidentali: „Armata rusă este în aşteptare“

spot_img

Ministerul rus al Apărării a ameninţat oficialii occidentali care vin în vizitele oficiale în capitala Ucrainei că armata rusă va ataca oraşul.

Conform publicaţiei Bild, ministrul rus Serghei Şoigu a ameninţat oficialii străini care vin în Kiev în această perioadă.

„Armata rusă este în aşteptare 24 de ore din 24 şi poate lansa oricând lovituri asupra centrelor decizionale din Kiev cu arme de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune. Nu ar fi neapărat o problemă dacă reprezentanţii  ţărilor occidentale ar fi prezenţi”, a declarat oficialul rus.

Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, au fost marţi într-o vizită oficială la Kiev, în cadrul căreia s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme, apoi au vizitat două dintre cele mai bombardate oraşe de lângă capitala Ucrainei.

În ultimele săptămâni, mai mulți șefi de statte din UE au fost prezenți la Kiev, dar și premierul britanic Boris Johnson, preşedintele Comisiei UE Ursula von der Leyen, secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi secretarul de stat al SUA Antony Blinken s-au întâlnit cu președintele ucrainean Zelenski.

E. Stan