25.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 20:29
No menu items!

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru România

spot_img

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre vizita oficalilor români, într-un nou discurs, subliniind că Ucraina şi România împărtăşesc o viziune comună cu privire la perspectivele şi ameninţările la adresa unităţii europene.

“Premierul României a făcut o vizită la Kiev. I-am mulţumit pentru susţinerea politică şi pentru apărare. Am discutat nu doar despre cooperarea bilaterală dintre statele noastre şi activitatea comună pentru protejarea libertăţii în Europa, dar şi despre cooperarea la nivelul UE. Împreună cu România, împărtăşim o viziune comună asupra perspectivelor şi ameninţărilor la adresa unităţii europene, în special în regiunea Mării Negre. Am convenit să muncim împreună şi mai mult pentru a asigura securitatea în regiunea noastră”, a declafrat, miercuri, Zelenski.

În cursul zilei de marți, premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și ministrul de Externe Bogdan Aurescu au făcut o vizită-fulger în Ucraina. 

Potrivit Guvernului, programul vizitei a inclus vizitarea localităţilor Borodianka şi Irpin, din proximitatea capitalei Kiev, ”puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”.  

E. Stan