7.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 7:27
No menu items!

RUGBY – CS Năvodari s-a chinuit cu Știința Petroșani în finala Diviziei Naționale de Seniori

spot_img

Cei aproape 500 de spectatori care au umplut la refuz micuța arenă Parcul Copilului din București sâmbătă, 18 mai, au avut parte de un frumos spectacol rugbystic generat de finalele Diviziei Naționale de Seniori. 

Finala mare dintre CS Năvodari și Știința Petroșani a fost chiar un meci extrem de disputat, sportivii de la malul mării reușind să câștige printr-un eseu înscris chiar la ultima fază a meciului.  Până atunci însă jocul a fost unul echilibrat. Cei de la Năvodari, care porneau și ca favoriți, păreau inițial că se vor desprinde în câștigători foarte repede după ce conduceau cu 6-0 ca urmare a transformării a două lovituri de pedeapsă, lovituri urmate și de un eseu. Știința Petroșani (în echipament verde cu negru) s-a mobilizat incredibil și a reușit să revină și să răstoarne scorul, conducând până aproape de finalul cu meciului cu 17-16.

Când toată lumea aștepta să se termine meciul și să vadă surpriza cu echipa din Petroșani câștigătoare, CS Năvodari a reușit un eseu, urmat de o transformare, fix la ultima fază a jocului și scorul final a fost 23-17 pentru Năvodari. După transformare arbitrul a fluierat finalul meciului în uralele celor de la Năvodari.

Pentru CS Năvodari au marcat Andrei Ciubotariu și Ciprian Chiriac eseuri și Alexandru Trandafir 13 puncte din lovituri de picior. 

CS Năvodari obține promovarea în Super-Liga, unde ar putea juca alături de echipe ca Steaua, CSM București, Baia Mare sau Timișoara, dar nu se știe dacă o va onora, existând posibilitatea ca echipa să mai rămână cel puțin încă un sezon în Divizia Națională de Seniori pentru a crește o serie de copii.

RC Grivița termină sezonul pe un meritoriu loc patru

Dacă meciul pentru primele două locuri a fost foarte echilibrat, nu același lucru se poate spune și despre finala mică, pentru locurile 3-4, disputată de la ora 11, între gazdele de la Rugby Club Grivița și cei de la Rugby Club Bîrlad. 

Cei de la Grivița au avut o primă repriză și o jumătate din a doua parte foarte slabă, fiind genul acela de zi în care jucătorilor nu le-a ieșit absolut nimic. Asta în timp ce, de partea cealaltă, Bîrladului în prima repriză jocul i-a mers strună. În concret, la pauză scorul era RC Grivița – RC Bîrlad 0-14.

Jucătorii de la Grivița și-au revenit târziu, abia pe finalul meciului, când au reușit două eseuri, dar scorul final a fost RC Grivița – RC Bîrlad 17-24 și băieții din Bîrlad câștiga medaliile de bronz ale Diviziei Naționale. 

Oricum, după un sezon greu, terminat cu mari lipsuri financiare, la final jucătorii de la Grivița au venit să salute suporterii și s-au bucurat alături de iubite și prieteni pentru locul patru obținut.

Cristi Ciupercă