24.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 22:33
No menu items!

Românii se tem mai mult de creșterile de prețuri decât de războiul din Ucraina. Ce procente are sănătatea în topul îngrijorărilor

spot_img

Românii se tem mai mult de creşterea preţurilor la alimente, la combustibil, la energie, electrică şi la gaze decât de războiul din Ucraina, arată datele unui sondaj CURS. Conform sondajului, 69% dintre români ar prefera un venit mic şi sigur, în timp ce 23% preferă un venit mai mare, chiar dacă este nesigur. 

Potrivit sondajului, 53% dintre români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor la alimente, la energie electrică, la gaze şi la alte bunuri, în timp ce numai 18% dintre ei sunt îngrijoraţi de războiul din Ucraina.

Pe locul trei în topul îngrijorărilor se află corupţia, dar doar cu 9 procente, iar următorul loc este ocupat de starea de sănătate a populaţiei – 6%. Abia 5% dintre repondenți au spus că sunt îngrijorați de criza politică sau de certurile între partide.

La coada clasamentului, 3% sunt îngrijoraţi de continuarea pandemiei, 2%, de starea învăţământului, 1% de starea agriculturii si 1% de situaţia pădurilor.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 28 martie – 11 aprilie, pe un eşantion probabilist, multistadial, stratificat, de 2.750 de repondenţi în vârstă 18 ani şi peste, faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.  Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion: +/-1,9% la un nivel de încredere de 95%.

M. Nedelcu