7.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024 - 1:56
No menu items!

Românii se întorc masiv acasă din Grecia, intrată în zona roșie, ca să evite carantina impusă de la 1 august

spot_img

Sunt cozi kilometrice la vama Giurgiu, la intrarea în țară. Turiștii români se grăbesc să revină în țară după ce Grecia a intrat, joi, în zona roșie. Românii care nu sunt vaccinați sau care nu fac dovada că au trecut prin boală sunt obligați să intre în carantină de duminică, 1 august, la revenirea din Grecia.

Vămile din Grecia sunt pline de români care și-au scurtat sejurul pentru a reveni acasă înainte de 1 august când autoritățile române au impus carantina pentru cei care revin din insulele elene.

La punctul de trecere a frontierei Promahonas dinspre Grecia înspre Bulgaria coada se întindea pe 3 kilometri. Timpul estimat de aşteptare este de 2 ore.

Pentru că Grecia a intra în zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Pe de altă parte, Centrul European pentru Controlul Bolilor îi avertizează pe turiști să evite vacanțele în 13 insule grecești, printre care Rhodos, Mykonos și Santorini.

Inclusiv ministrul turismului din Grecia ia în calcul impunerea unor noi restricții în Mykonos, Santorini, Lefkada ori Rhodos, din cauza aglomerației.

C.D.