15.6 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 15:00

GALERIE FOTO Cea mai interesantă plajă din România este săpată în inima munților și se aseamănă cu celebra Krabi din Thailanda

spot_img

Este vorba de plaja Şuncuiuş, din judeţul Bihor, unde a fost amenajată o plajă de o frumuseţe rară chiar în inima Apusenilor, scrie site-ul Călător în Bascheţi, care compară acest loc cu exoticul Krabi din Thailanda.

Plaja este pe un mal al Crișului, iar pe celălalt mal se ridică o stâncă ce amintește de peisajul mirific al plajei Krabi din Thailanda.

“Cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un view care te duce gândul, departe, la Thailanda. Și nu e nicio exagerare și asta datorită stâncii, ce te duce cu gândul la exoticul Krabi”, scrie Călător în Bascheți.

Diferenţa este că Şuncuiuş nu este la mii de kilometri. Din Capitală se ajunge pe traseul Bucureşti – Alba – Cluj – Huedin – Negreni – Şuncuius, iar distanţa este de 544 de kilometri. Clujenii sunt şi mai norocoşi, pentru că au de parcurs doar 103 km până la locul amintit.

Pe lângă plaja cu totul aparte față de ceea avem în România, amatorii de caţărări montane au câteva trasee de via ferata, pentru toate nivelurile, amenajate chiar în apropiere.

De asemenea, iubitorii de drumeţii montane au la dispoziţie numeroase trasee de nivele diferite de dificultate. Amatorii de senzaţii tari nu vor rata provocare de a face rafting pe râul Criş, iar speologii au o mulţime de opţiuni în apropiere.

C. Dumitrecu