21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:33
No menu items!

ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos. Pe listă mai sunt încă 10 insule greceşti

spot_img

Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC) descurajează orice călătorie care nu este esenţială în 13 insule, după o creştere a numărului de infecţii, transmite Reuters.

Grupul de 13 insule include şi unele dintre cele mai populare destinaţii turistice, precum Mykonos, Santorini sau Rhodos – care împreună atrag milioane de turişti în fiecare vară. Grecia s-a bazat pe promovarea insulelor drept locuri în care nu există cazuri de COVID („COVID-free”) pentru a atrage vizitatori în acest sezon estival.

În pofida unei luni iunie care a început puternic pentru turism, incertitudinile au început să se adune cu privire la modul în care va continua şi se va încheia acest sezon turistic.

„Aşteptăm să vedem cum va reacţiona piaţa turistică”, a declarat Manolis Markopoulos, preşedintele Asociaţiei hotelierilor din Rhodos, despre decizia ECDC.

Zonele colorate în roşu închis de pe harta ECDC identifică regiunile cu risc ridicat pentru infectarea cu noul coronavirus.

Aceste hărţi ajută statele membre ale UE să decidă regulile sanitare de călătorie.

Săptămâna trecută ECDC a inclus Creta, cea mai mare insulă grecească şi o altă extrem de populară destinaţie turistică, în zona de culoare roşu închis, mai notează Reuters.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a modificat joi lista ţărilor şi teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. Astfel, în zona roşie au intrat Grecia, Irlanda şi alte cinci state.