10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 5:43

DOCUMENTE. Grecia intră în zona ROȘIE. Regulile pentru cei care sosesc în România

spot_img

Grecia a trecut de pragul de infectare de 3 la mie, de la care țările intră pe lista roșie și pentru care sunt scutite de carantină la sosirea în România doar persoanele imunizate anti-Covid și cele care au trecut prin boală, potrivit noilor date publicate de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat, joi, listei statelor cu risc epidemiologic, noile reguli urmând să intre în vigoare de la 1 august.

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi,  29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Data la care lista aprobată astăzi intră în vigoare este 1 august 2021. (…)Decizia ca lista să intre în vigoare la această dată a fost luată pentru a nu afecta cetățenii români care se întorc în țară în acest sfârșit de săptămână”, au explicat oficialii CNSU. 

Reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate.

De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Puteți consulta Hotărârea CNSU și Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată.

Raluca Dan