13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:42
No menu items!

România, pe lista celor 10 destinații de vacanță recomandate de CNN

spot_img

Postul TV de știri a alcătuit un top al locurilor inedite pe care turiștii trebuie să le vadă în viață, mai multe zone din țară fiind printre recomandările jurnaliștilor

Cum va arata industria turismului in 2013, in context geo-politic

Uneori, nu e nevoie de o doză de adrenalină pentru ca un concediu să se transforme într-o aventură, ci doar de schimbarea destinaţiei. De la cel mai nordic punct al lumii, până la deşerturile de sare din America de Sud, CNN a alcătuit o listă cu zece destinaţii de vacanţă trecute cu vederea de cei mai mulţi dintre turişti. Printre acestea se află şi România.

CNN plasează ţara noastră pe lista celor zece destinaţii mai puţin cunoscute care merită vizitate. Conform autorilor materialului, arhitectura stalinistă din România contrastează cu arta şi arhitectura medievală, care evocă o istorie bogată.

Deşi se îndreaptă rapid spre modernizare, România atrage turiştii prin construcţii vechi de sute de ani. Cetăţile şi sutele de sate medievale, unele datând chiar din secolul al XIII-lea, sunt exemple perfecte ale arhitecturii Evului Mediu şi unele dintre cele mai bine păstrate construcţii saxone din Europa.

Autorii recomandă drumeţiile prin munţii Carpaţi, pentru peisajele superbe şi pentru fauna interesantă, în special urşii din pădurile Transilvănene. De asemenea, Carpaţii sunt o alternativă a Alpilor mai puţin cunoscută, mai puţin aglomerată şi mult mai ieftină. Conform CNN, unele dintre obiectivele care nu trebuie ratate sunt Castelul Bran, Sighişoara şi mânăstirile din nordul Moldovei.

Recent, jurnaliștii de la Daily Star recomandau Bucureștiul ca destinație de weekend, datorită băuturii ieftine, fetelor frumoase și zborurilor ieftine. Anul trecut, Huffington Post scria că România este o mină de aur încă nedescoperită a industriei turismului. Principalele atracții ale României sunt, în opinia jurnaliștilor americani, ospitalitatea oamenilor, peisajul sălbatic, dar și istoria fascinantă ”care așteaptă să fie descoperită”.

C.C.