13 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 14:09

România cere explicații “fără întârziere” autoritățile iraniene în cazul românului ucis în atacul cu dronă

spot_img

Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București a fost convocat de urgență la MAE român. Potrivit MAE, autoritățile iraniene vor trebui să ofere explicații în cazul marinarului ucis. România condamnă cu fermitate atacul cu dronă comis asupra vasului “Mercer Street”, care s-a soldat cu pierderea vieții comandantului navei, cetățean român, anunță Ministerul Afacerilor Externe. În atac, și-a pierdut viața și un cetățean britanic.

“Având în vedere elementele prezentate de partenerii internaționali ai României cu privire la faptul că atacul a avut caracter deliberat și, respectiv, a fost coordonat de Iran, România solicită prezentarea de explicații de către autoritățile iraniene, fără întârziere, și își rezervă dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat”, a transmis MAE.

Atacul împotriva unei ținte civile, care a produs pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, nu are nicio justificare și trebuie condamnat ferm la nivel internațional.

Un petrolier utilizat de compania unui om de afaceri israelian a fost vizat de un atac în Marea Arabiei, în largul coastelor statului Oman, un incident produs pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran. Atacul a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri, în largul Insulei Masirah și a vizat petrolierul Mercer Street.

Un cetățean român și un cetățean britanic au fost uciși.

C.D.