4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:16
No menu items!

România atinge platoul valului 4 de infectări cu COVID-19 săptămâna aceasta

spot_img

România ajunge săptămâna aceasta pe platoul valului 4, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută”, anunță cercetătorii, pe canalul oficial de Facebook al FSEGA.

Cercetătorii au publicat și un grafic care arată evoluția cazurilor de COVID-19 din ultima vreme și predicțiile lor pentru viitorul apropiat.

Sub 10.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, luni, 9.187 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 152 ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În intervalul 24-25 octombrie au fost raportate 301 de decese (151 bărbați și 150 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre pacienții decedați, 272 erau nevaccinați și 29 vaccinați.

                                                                                                                   Adina Silav