10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 2:37

România a urcat în clasamentul FIFA după meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord

spot_img

Clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), dat publicităţii joi, arată că Naţionala României a urcat trei locuri faţă de luna trecută, de pe 45 pe 42, după partidele cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

Tricolorii, care începeau anul pe locul 37, iar în august ajungeau pe 45, au reuşit acest salt după rezultatele pozitive din luna septembrie, 2-0 cu Islanda (deplasare), 2-0 cu Liechtenstein (acasă) şi 0-0 cu Macedonia de Nord (deplasare), în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Belgia se menţine în fruntea ierarhiei, urmată de Brazilia, dar Anglia, vicecampioana europeană, i-a luat locul Franţei (campioana mondială en titre) pe podium, după cele două remize înregistrate de ”Les Bleus” în septembrie. Campioana Europei, Italia, se menţine pe locul 5, relatează Agerpres.

Germania, favorita Grupei J a preliminariilor CM 2022, din care face parte şi România, a urcat două poziţii faţă de luna trecută şi este acum pe 14, Islanda a coborât şapte locuri şi se află pe 60, Macedonia de Nord a pierdut două poziţii şi este pe 74, Armenia a coborât şi ea un loc, fiind pe 89, în timp ce Liechtensteinul a urcat o treaptă, fiind pe 188.

Următoarea ierarhie va fi publicată pe 21 octombrie.