13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 2:43

Rezoluție de susținere a Vioricăi Dăncilă. Mai multe organizații PSD au aprobat textul documentului

spot_img

O rezoluţie de susţinere a Vioricăi Dăncilă a fost aprobată, sâmbătă, la Timişoara, de către reprezentanţii organizaţiilor judeţene PSD din Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Arad, în urma plângerii penale făcute de Ludovic Orban  pe numele premierului.

Preşedintele PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că rezoluţia de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, a echipei guvernamentale şi a conducerii partidului a fost aprobată într-o şedinţă organizată la Timişoara. La întâlnire au participat şi reprezentanţii organizaţiilor judeţene Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara, precum şi vicepreşedinţii regionali PSD Mihai Fifor şi Natalia Intotero.

“Astăzi (n.r. sâmbătă), în cadrul comitetului executiv PSD Timiş am avut o întâlnire lărgită, regională. S-a aprobat, prin vot, o rezoluţie de susţinere a doamnei premier Viorica Dăncilă şi a conducerii PSD de la nivel naţional, pentru că s-a transmis un mesaj foarte clar şi din partea membrilor PSD Timiş şi din partea reprezentanţilor din regiune. Acel mesaj este că avem nevoie de stabilitate, că România nu-şi mai permite schimbarea primului ministrului şi a echipei guvernamentale. PSD, la nivel naţional, prin măsurile şi prin programul pe guvernare pentru care a fost votat de către oameni, este pe drumul cel bun, chiar dacă se încearcă prin toate mijloacele să se denatureze acest adevăr. Am transmis un mesaj foarte clar celor doi vicepreşedinţi regionali de a comunica conducerii naţionale că suntem pregătiţi inclusiv de a ieşi în stradă dacă va trebui să susţinem, pentru că nu cred că este normal şi corect ca PSD să piardă guvernarea atât timp că a fost ales în 2016 de oameni”, a declarat Călin Dobra, citat de Mediafax.

De asemenea, ministrul apărării, Mihai Fifor, a afirmat că rezoluţia a fost aprobată pentru a transmite mesajul că nu se poate asista „pasiv cum se încearcă discreditarea” Vioricăi Dăncilă.

 “Este prima întâlnire regională în formatul acesta după Congresul PSD. Am dorit să dăm în felul acesta un semnal că la Timişoara este o organizaţie foarte puternică, pe care o respectăm, şi o organizaţie în care ne-am dorit să fim prezenţi astăzi alături de preşedinţii organizaţiilor judeţene din regiunea vest. Tema cea mai importantă de dezbatere a fost aceea a situaţiei generate de plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva premierului României, iar eu cred că unanimitatea cu care a fost votată rezoluţia spune totul despre faptul că organizaţiile din regiunea vest nu pot să dea decât un singur mesaj: că nu putem să asistăm pasivi la modul în care se încearcă discreditarea premierului României într-un moment ca acesta şi sigur PSD trebuie să dovedească solidaritate, unitate şi să ofere o replică extrem de coerentă, de riguroasă şi de susţinută la tentativa de a destabiliza din nou guvernarea României şi a destabiliza pe această cale ţara”, a precizat Fifor.
 
R.D.