13.9 C
București
luni, 10 mai 2021 - 22:35

Restricții eliminate în școlile în care toți profesorii sunt vaccinați

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că restricțiile ar putea fi eliminate în școlile în care toți profesorii sunt vaccinați.

“Avem în atentie posibilitatea ca acolo unde toti profesorii sunt vaccinați să fie eliminate restricțiile. Asta în măsura în care identificăm acele școli”, a precizat Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai, cu excepția celor din clasele terminale, care vor reveni la școală în data de 10 mai.

„Elevii de clasa a VIII-a revin la șoală pe data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie, deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare națională. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educației, condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi din clasele terminale, în condițiile în care în aceeași școală, în condiții similare, suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a IV-a, spre exemplu, pot veni la școală cu efectiv complet”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a insistat ca în școli să fie introduse testele rapide non-invazive și că încă așteaptă un răspuns de la Ministerul Sănătății.

“Am făcut și o solicitare către Ministerul Sănătății. Multe școli apelează la metoda noninvazivă. Ele trebuie validate ulterior prin teste PCR. E vorba de elevii care prezintă simptome și cei care sunt contacți direcți”, a spus ministrul.