9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022 - 14:23
No menu items!

Rata de infectare în Capitală a scăzut sub 3,5. Vor fi ridicate restricțiile de la sfârșitul săptămânii. Magazinele deschise până la 21.00

spot_img

Capitala ar putea scăpa astăzi de mai multe restricții. Rata de infectare în București a ajuns, luni, la 3,46 la mia de locuitori, conform datelor anunțate de către Direcția de Sănătătate Publică.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a fi decisă ridicarea restricțiilor. 

Astfel, vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică – circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00. Carantina de noapte se va aplica de la ora 22.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00. De asemenea, ar urma să fie deschise sălile de sport.

“Astăzi convocăm Comitetul pentru Situații de Urgență, cerem și un punct de vedere de la DSP și în funcție de discuțiile respective, vom lua o decizie. Aceste decizii sunt prevăzute deja în hotărârea de Guvern și în respectarea hotărârii de Guvern le luăm, însă, în continuare trebuie să respectăm măsurile celelalte de siguranță pentru ca rata de incidență să scadă din ce în ce mai mult”, a spus prefectul Capitalei.