16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 18:21
No menu items!

Remus Borza, sfătuitorul președintelui PNL Ciucă, a pus mâna pe partid (presă)

spot_img

PNL duce în continuare lupte interne în partid, deși e an electoral și ar trebui să se concentreze pe șirul de campanii electorale care urmează. Conform jurnaliștilor de la Gândul, Remus Borza, umbra președintelui PNL Nicolae Ciucă, a preluat frâiele partidului și și impune favoriții rând pe rând, de la Primăria Capitalei la alte orașe.

Cea mai mare miză este acum la Primăria Capitalei, unde Remus Borza vrea să îl impună pe omul de afaceri Dan Ostahie, patronul Altex, în locul ministrului liberal al Energiei, Sebastian Burduja, care s-a autopropus, de mai multe ori, pentru funcția de candidat la Primăria București. 

Remus Borza este omul care taie și spânzură acum în PNL, același care, în 2019, își desființa public colegii din politică, despre care spunea că ”sunt proști și hoți”. Borza, care tocmai fusese concediat din funcția de consilier al Vioricăi Dăncilă, promitea atunci că va renunța la politică, dar acum a ajuns să fie adevăratul lider al PNL. Unul din umbră, e drept, mai scriu jurnaliștii de la Gândul.ro.

Conform sursei citate, Borza, avocat specualizat în insolvență, își face propriile jocuri de culise pentru a-și promova preferații din partid la alegerile locale, trecând chiar și peste favoriții șefului său. Spiritele s-au încins atât de tare, încât la filiala din Focșani, Vrancea, președintele organizației PNL Focșani, Nicu Tănase, s-ar fi bătut, chiar în sediul central al partidului din judeș, cu primarul comunei Bolotești, Fănică Popa, care este la al doilea mandat consecutiv.

M. Nedelcu