2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:04
No menu items!

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu, în Bucureşti

spot_img

Reguli noi pentru testarea COVID-19 la domiciliu în Capitală. De marți, bucureștenii care au simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 se pot programa pentru testare la numărul de call center al DSP sau online.

Decizia vine pentru a relaxa presiunea pusă pe serviciul de ambulanță, care a făcut față cu greu solicitărilor de testare la domiciliu din ultimele săptămâni.

Astfel, DSP Bucureşti pune la dispoziţia locuitorilor din Capitală două metode alternative de a se programa pentru testare la domiciliu, pe lângă apelul prin serviciul unic de urgenţă 112.

Prima variantă este programarea prin call center-ul DSP la numărul 021/9462, iar a doua variantă este online pe baza unui formular pus la dispoziţie pe site-ul DSP Bucureşti la adresa dspb.ro/formular-programare-test-Covid-19.

Rămâne în vigoare regula că numai cei care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 pot solicita astfel de testări la domiciliu, care se fac prin intermediul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu personal special desemnat să facă astfel de testări. Testele, care sunt fie rapide, fie PCR sunt gratuite pentru cei care au simptomatologie specifică COVID-19.

 

                                                                                                                    Adina Silav