20.5 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 20:56
No menu items!

Regatul Unit relaxează restricțiile pentru a permite formarea „bulei de Crăciun”: câte trei familii, timp de cinci zile

spot_img

Cele patru națiuni din Regatul Unit au convenit să relaxeze restricțiile COVID-19 de Crăciun pentru a permite până la trei gospodării să se întâlnească acasă timp de cinci zile, relatează Reuters. Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord au adoptat abordări diferite în ceea ce privește gestionarea pandemiei până acum, însă liderii națiunilor au ajuns marți la un acord cu Londra cu privire la regulile care guvernează perioada festivă.

Trei gospodării vor putea forma o „bulă de Crăciun”, permițându-le să se întâlnească acasă, lăcașuri de cult și în locuri publice în aer liber, dar nu în ospitalitatea interioară sau în locurile de divertisment din 23 decembrie până în 27 decembrie conform planurilor.

„Oamenii vor să fie alături de cei dragi și cei apropiați pentru cea mai importantă sărbătoare a anului”, a declarat marți ministrul superior Michael Gove.

Limitele de călătorie vor fi, de asemenea, anulate, astfel încât oamenii să se poată întâlni, cu o zi suplimentară de ambele părți pentru cei care merg spre și din Irlanda de Nord.

Un blocaj național în Anglia urmează să se încheie săptămâna viitoare, după care diferite părți ale țării se vor confrunta cu restricții variate ca parte a unui sistem pe niveluri anunțat de premierul Boris Johnson.

Se așteaptă o decizie la sfârșitul acestei săptămâni cu privire la zonele care se încadrează în categoriile de restricții amintite.

Marea Britanie are una dintre cele mai mari mortalități din cauza pandemiei, ajungând la 55.838 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv, potrivit datelor guvernamentale publicate marți.

„Virusul nu-și va lua liber, așa că vă rugăm să fiți precauți”, a spus primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon. „Dacă poți, rămâi acasă cu propria familie.”

Sursa: Reuters

Editor: M. C.