16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:31
No menu items!

Refuzul lui Florin Cîțu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere pentru Guvern, sesizat de Anca Dragu, termen la CCR după Congresul PNL

spot_img

Curtea Constituţională a României a stabilit data de 29 septembrie ca fiind termenul până la care părţile trebuie să trimită puncte de vedere, în sesizarea depusă de Anca Dragu. 

Termenul pentru sedinţa de judecata se stabileşte ulterior datei de 29 septembrie. Congresul PNL are loc pe 25 septembrie.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, de pe de altă parte, generat de refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea compoziţiei politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, şi demisia miniştrilor USR PLUS. 

Întrebat de această sesizare la CCR, premierul Florin Cîţu a a răspuns că este ”cel puţin hilar” demersul preşedintelui Senatului. 

Marilena Nedelcu