21.2 C
București
marți, 30 mai 2023 - 11:43
No menu items!

A refuzat 30 de milioane de dolari de la Bill Gates

spot_img

Taylor Rosenthal, un adolescent de 14 ani din Statele Unite, care a inventat un distribuitor automat de produse de prim ajutor în caz de accident numit „RecMed”, a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce a refuzat o ofertă de 30 de milioane de dolari pentru invenția sa.

“RecMed” furnizează produse de prim-ajutor cu prețuri cuprinse între 5 și 14 euro. Lui Taylor Rosenthal i-a venit această idee în timpul unui curs școlar de pregătire pentru tineri antreprenori, organizat în Alabama. Băiatul de 14 ani a fost uimit să constate că adesea părinții nu aveau produse de prim-ajutor în caz de accident la meciurile de baseball, relatează joi 7sur7.be, citat de Agerpres.

Distribuitorul automat a costat 4.815 euro și a fost brevetat în culorile școlii la care învață adolescentul. El a primit un capital de investiție de 87.500 de euro și a refuzat să-și vândă invenția celebrului informatician Bill Gates, cofondatorul Microsoft, care i-a oferit 30 de milioane de dolari, scrie lavenir.net.

Parcul de distracții Six Flags a comandat 100 de aparate „RecMed”, iar Taylor Rosenthel își va prezenta invenția la celebra bursă „TechCrunch Disrupt” de la New York.

R.D.