1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 5:02
No menu items!

“Fii ca Votescu!” Mesajul pentru alegeri al MAI, inspirat dintr-o campanie virală pe internet

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a lansat campania de informare pentru alegerile locale printr-un mesaj devenit deja viral pe Facebook.

“‎Votescu știe că alegerile locale din acest an se desfășoară în data de 5 iunie, într-un singur tur de scrutin! Fii ca Votescu!” – este mesajul care însoțește, pe rețeaua de socializare, campania MAI despre prevederile legislative privind alegerile locale din 5 iunie, norme care ar trebui să fie cunoscute și respectate de toți alegătorii.

În doar 24 de ore, mesajul a adunat 1.700 de vizualizări pe pagina oficială a ministerului.

Cei care au gândit campania de informare a MAI pe Facebook au dat din nou dovadă de inspirație, în condițiile în care campania cu un mesaj similar – „Be Like Bill“ (adaptată în România prin “Fii ca Ion”) a strâns, în trei luni, milioane de fani pe internet, în toată lumea.

Pagina ,,Be Like Bill“ a apărut pe 7 ianuarie anul acesta și este creația lui Eugeniu Croitoru, un artist din Republica Moldova, care locuiește la Milano. ,,Be Like Bill“ are peste 1,56 de milioane de fani și este un ,,manual“ de bune maniere și practici în mediul online, dar și în viața reală.

,,Bill este mult mai bun decât mine. Ideea este foarte simplă. Bill poate fi orice persoană inteligentă, cu bun-simț și care nu face lucruri enervante. Veți observa că Bill este un om care face mișto de el însuși și glumește, de asemenea, și pe seama celorlalți, ocazional“, declara Eugeniu Croitoru pentru BBC Trending.

Succesul lui Bill a fost atât de mare, încât pe Facebook au apărut rapid variații ale acestui meme, al cărui nume a fost schimbat în funcție de apartenența națională. Astfel, în Spania a apărut ,,Sé Como José“, în România ,,Fii ca Ion“, iar în țările arabe Bill a devenit Bilal ori Bashir. Mai mult, Bill are și un rival care ne îndeamnă să nu fim ca el!

CITEȘTE ȘI: Ministerul de Interne, cea mai populară instituție a momentului pe Facebook

R.D.